top of page
Wedding Hall

Het vermaken van jouw trouwjurk
Het vermaken van een trouwjurk is misschien wel het allerbelangrijkste van het hele traject naar jouw bruiloft toe. Hoe gaat dit nou eigenlijk in z'n werk en waar moet je rekening mee houden? Het begint natuurlijk met de allerleukste afspraak: het uitzoeken van jouw droomjurk. Deze eerste afspraak staat geheel en alleen in het teken van het vinden van dé jurk. Daarnaast kun je natuurlijk al accessoires er bij uitzoeken zoals bruidsschoenen, een sluier of tiara of ander haarsieraad en eventueel ook nog mooie sieraden. En dan begint het lange wachten :-) Jouw jurk moet waarschijnlijk op jouw maat besteld worden en dit kan zo'n 3 tot 4 maanden duren. Zodra jouw jurk binnen is bij ons willen wij graag beginnen met het vermaken van jouw jurk zodat onze coupeuses ruim de tijd hebben om jouw jurk helemaal op jouw lijf te vermaken. Het is nl zo dat er een standaard confectie maat besteld wordt, daarna wordt de jurk hier, in ons eigen atelier en na een pas sessie met jou, pas passend op jouw lichaam vermaakt. Een trouwjurk is natuurlijk geen t-shirtje. Een trouwjurk is meestal gemaakt van een wat stugge stof wat betekent dat dit in eerste instantie wat strak en stug aan zal voelen op jouw lijf. Hier wen je snel aan hoor. We zullen moeten kijken wat het mooiste is bij je buste, hiervoor zijn vele oplossingen zoals bijvoorbeeld extra cups of boobtape of een speciale bh of torselet. Vaak moet er bij de buste het een en ander worden ingenomen. Ook zal de lengte van de jurk in eerste instantie véél te lang zijn, ook hier gaan we natuurlijk verandering in brengen.

Al met al kom je meestal zo'n 3 keer passen alvorens de jurk helemaal klaar is en je deze mee kunt nemen voor dé grote dag: jullie trouwdag!


Zoals je hierboven kunt lezen is het traject met de coupeuse een heel belangrijk onderdeel en dit betekent dat de coupeuse graag met volle aandacht aan jouw jurk wil werken. Neem daarom met de pasafspraken niet meer dan 1 persoon mee en liever geen kinderen. Dit leidt enorm af van waar het om draait: het vermaken van jouw droomjurk!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page