top of page
Wedding Hall

De vermaakkosten van een trouwjurk, hoe zit het?

Bijgewerkt op: 17 apr.

Een trouwjurk moet altijd vermaakt worden. Dit is belangrijk, omdat de jurk compleet op jouw lichaam gemaakt moet worden. Bij ons is er altijd een coupeuse aanwezig tijdens jouw pasafspraak. Zij gaat jouw jurk compleet op maat maken en afspelden.


Vragen en verwarringen

Bruiden hebben nogal eens vragen over het betalen van vermaakkosten. Dit snappen wij en daarom onze uitleg. Je denkt waarschijnlijk al snel: “Waarom moet ik vermaakkosten betalen als ik zo’n dure jurk aanschaf”. Helaas zit in die prijs niet het vermaken van de jurk, dit is écht een extra service die gerenommeerde bruidszaken leveren. Vandaar onze tip om daar zeker rekening mee te houden, denk gemiddeld aan tussen de 300 en 350 euro, dit gaat om 'standaard' vermaakkosten. Het vermaken van een trouwjurk is écht kunst en heel wat anders dan bijvoorbeeld het vermaken van een broek. Het is échte couture, jouw moment om je te voelen als een superster!


Waarom is het zo belangrijk?

Het vermaken van jouw droomjurk, dus het op maat maken op jouw lichaam, is zó belangrijk. Je wilt toch niet dat je decolleté gaapt aan alle kanten of dat jouw jurk trekt bij de buik, sterker nog: jij wil dat niet, maar WIJ willen dat ook zeker niet. Je wilt juist dat op die punten van je lichaam de jurk zo goed en fijn mogelijk zit, dan zie je er namelijk ook op je mooist uit en dat geeft zelfvertrouwen en een veilig gevoel op je trouwdag.


Wat is het verschil tussen standaard en extra vermaakkosten?

Waar moet je dan aan denken qua kosten? Zoals eerder genoemd, de standaardkosten zijn altijd rond de 300 tot 350 euro, dit verschilt per bruidszaak. Dit houdt in dat de jurk wordt ingenomen of iets wijder gemaakt bij de taille en heupen en dat de lengte korter wordt gemaakt.


Wil je echt veranderingen aan je jurk aanbrengen, zoals bijvoorbeeld extra kant, pareltjes, diamantjes etc. toevoegen (of juist verwijderen) of bijvoorbeeld schouderbandjes, halter of een mouwtje erin dan worden daar extra kosten voor berekend. Dit geldt ook bijvoorbeeld als jij zwanger wordt of enorm bent afgevallen of aangekomen. Deze kosten zullen met de klant worden overlegd omdat er bekeken moet worden hoeveel extra uren dit met zich meebrengt. Vergeet niet dat dit om zeer specialistisch werk gaat.


Transparantie, overleg en begrip

Bij Compagne Bruidsmode Hardenberg zijn we transparant over hoeveel de vermaakkosten uiteindelijk worden. Niet altijd kan dit gezegd worden, omdat er soms meer uur in heeft gezeten dan normaal, maar over het algemeen kan hier een goede inschatting van gemaakt worden. We overleggen dit met jou en vragen ook begrip voor deze kosten, het is custom made, jouw droomjurk is helemaal gemaakt op jouw lichaam en daarom one-of-a-kind voor jou!


Mocht je hier nou vragen over hebben, wees dan niet bang en neem contact met ons op!


1.021 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page