top of page
Wedding Hall

WOW. Ik heb een trouwjurk gekocht!

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden

Wanneer je YES tegen je jurk hebt gezegd, hoe gaat het dan eigenlijk verder?


Soms heeft de bruidszaak jouw jurk op voorraad hangen en zo niet moet jouw jurk besteld worden. In beide gevallen zal er een afspraak gemaakt worden voor zo’n 12 tot 14 weken vóór je bruiloft. Dan is het moment aangekomen dat je je jurk weer aan doet én dat deze geheel passend op jouw lichaam wordt vermaakt. Het is dus ook belangrijk dat jij in de tussentijd een beetje op je gewicht let. Daarnaast is dit het moment waarop je tijd én geduld hebt om te focussen op eventuele accessoires. Wil je een ketting of een armbandje? Een sluier kan je outfit écht af maken of probeer eens wat andere haaraccessoires, bijvoorbeeld een mooie tiara, bloemenkrans of haarspeld.


Ook is het belangrijk dat je je bruidsschoenen al hebt anders kan jouw jurk niet op de juiste lengte worden afgespeld. In een goede bruidszaak hebben ze volop keuze in bruidsschoenen, deze hebben de juiste kleur en bieden vaak comfort, wel zo fijn want je wilt geen zere voeten op je trouwdag en waarschijnlijk wil je ‘s avonds ook nog helemaal los gaan op de dansvloer. Als je geen schoenen hebt uitgezocht bij het uitzoeken van je jurk dan is het verstandig om dit aan te geven bij de bruidszaak zodat ze bij de eerste pasafspraak wat extra tijd voor je kunnen inplannen.


De eerste ‘afpas’ afspraak is vaak de minst leuke afspraak. Na maanden van spanning ga je dan eindelijk je jurk weer aan doen en dan zit deze nog helemaal niet op maat. Dat kan een dikke tegenvaller zijn. In een goede bruidszaak is er een speciale coupeuse die gaat afspelden en jouw jurk gaat vermaken. De keer daarna zul je verrast zijn, ineens zit jouw jurk al bijna helemaal op maat. WOW nu gaat het er echt op lijken.


Wat ook leuk is om het totaalplaatje goed te kunnen zien, plan een afspraak bij de kapper voor een proefkapsel en plan daarna je pasafspraak bij de bruidszaak.


In principe is de derde keer passen ook de afspraak om je jurk mee te nemen. Klaar om gedragen te worden op jouw grote dag! Samen met de bruidszaak plan je in wanneer je je jurk komt ophalen.


Vergeet niet om je moeder of beste vriendin mee te laten kijken zodat zij je kunnen helpen met aankleden op je trouwdag. Maak daar een fijne gezellige sessie van zodat je in alle rust én op je mooist begint aan je trouwdag!98 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page