Sluiers

Een sluier ouderwets? Echt niet! Het is dé trend van nu. Zoals Randy Fenoli al aangeeft: It’s once in a lifetime. Dus kiezen tegenwoordig heel veel bruiden voor het dragen van een sluier. Een sluier kan echt de finishing touch van jouw outfit zijn en daarmee jouw trouwjurk het totale prinsessengevoel geven.

Onschuldig, mysterieus of een tikje ondeugend: wat een sluier al niet kan doen…..

En jij bepaalt natuurlijk zelf wanneer je de sluier draagt én wanneer je de sluier afdoet.

Volgens de tradities van vroeger is een sluier bestemd voor het moment dat je naar het altaar loopt. Je kan hem dan voor je gezicht dragen als je door je vader naar binnen wordt gebracht. Na het ja-woord, wanneer je jouw kerverse echtgenoot kust, is het tijd om de sluier omhoog te doen en voor je gezicht weg te halen. Dit wordt trouwens niet vaak meer gedaan. De huidige trend heeft veel keuze in “enkele” sluiers. Die gaan dus niet voor je gezicht.

Lange tijd was de sluier, evenals andere hoofdbedekkingen, een teken van onderdanigheid aan de man. Ook zou hij symbool staan voor reinheid en onschuld. Volgens andere bronnen was de bruidssluier echter bedoeld om de dame in kwestie te beschermen tegen geesten die in de war zouden kunnen raken van de schoonheid van de bruid.

Onze sluiers zijn van het prachtige merk Poirier. Deze sluiers zijn gemaakt van de mooiste kanten stoffen uit Parijs en worden aangepast aan de trends en het kant van het trouwseizoen.

Een sluier …. Het kan soms nét dat tikje extra aan het geheel geven. Dus wij zeggen doen! It’s once in yóur lifetime!